شوق بودن

 شوق بودن

نشاط زندگی به پویایی آن است. این پویایی است که همراه خود شور و شوق “بودن” را به ارمغان می آورد. تفاوت آدمها هم در همین است: پویایی و شور و شوق. دوره چهارم فعالیت انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران (شاخه خراسان)، همچون دوره های پیشین، با شور و شوق فراوان آغاز شده است. همین شور و شوق توانسته است نیروی لازم را برای گسترش فعالیت‌های انجمن فراهم آورد. نخستین همایش انجمن در دوره جدید که در مهر 1391 در دانشکده علوم تربیتی و برای دانشجویان جدید سه دانشگاه فردوسی مشهد، امام رضا (ع) و پیام نور برگزار شد نشان داد که شور و شوق کتابداران و دانشجویان علم اطلاعات و دانش شناسی بسیار قوی و پر نشاط است. میزان استقبال از همایش و جذابیت برنامه هابی آن نیز حکایت از همین ویژگی کتابداران و دانشجویان داشت. این همایش عزم اعضای با صفا و پویای انجمن را در ادامه راه و خدمت بیشتر بیش از پیش راسخ نمود.

بدون تردید، انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران (شاخه خراسان) جایگاه برجسته‌ای در انجام فعالیت‌های حرفه‌ای و علمی در طول ده سال گذشته داشته است. این نهاد مدنی و حرفه توانسته است با حداقل امکانات، برنامه‌های گسترده و متنوعی همچون برگزاری همایش‌ها، مراسم دانش آموختگی دانشجویان رشته، کارگاه‌های آموزشی، بزرگداشت پیشکسوتان، انتشارات و مانند آنها داشته باشد. میزان رضایت اعضای حرفه از فعالیت‌های انجمن نشان از اثربخشی وجود انجمن در استان خراسان دارد. از این دیدگاه، انجمن شاخه خراسان ممتازترین شاخه در ایران به شمار می آید. گواهی‌نامه دریافتی از انجمن کل نیز دلیلی بر همین برجستگی است.

اکنون، با توجه به همکاری تعداد قابل توجهی از اعضای هیئت علمی، حرفه‌مندان و دانشجویان، انتظار می‌رود مسئولیت انجمن در توسعه فعالیت‌های حرفه و علمی بیشتر شده باشد. این امر ایجاب می‌کند انجمن به طوری جدی‌تر دست به برنامه‌ریزی بر مبنای نیازهای جامعه زده و برنامه‌های متنوعی را پیاده‌سازی کند. در این راستا، به جرات می‌توان گفت که انجمن به تنهایی نمی‌تواند برنامه‌های مورد نظر خود را اجرا نماید زیرا توان اعضای هیئت مدیره و برخی علاقه‌مندانی که با آنها و به طور داوطلبانه همکاری می‌کنند محدود است. انجمن به کمک فکری و عملی همه نیاز دارد، به بیان دیگر، همه مسئولند که برای ارتقای جایگاه حرفه خود به یاری انجمن بشتابند. در این زمینه، تعارف و موضع گرفتن جایز نیست، چنانچه اندیشمندان، اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها دارای گروه‌های آموزشی، کتابداران شاغل و نیز دانشجویان دیدگاه‌های سازنده و انتقادی خود را به صراحت بیان کنند مایه خیر برای همه خواهد بود. چنانچه کاستی و نارسایی در برنامه‌ها و یا رویکرد انجمن وجود دارد، خوشحال خواهیم شد که شنوا باشیم. باید بپذیریم که کار انجمن کامل و بدون کاستی نیست.

بیان نیازهای متنوع کتابداران و دانشجویان از یکسو، و شناسایی نیازهای غیرحرفه‌مندان به ارائه برخی خدمات به آنها (بویژه انواع کارگاه‌های آموزشی برای دانشجویان و اعضای هیئت علمی غیر از رشته) یکی از وظایف تک تک اعضای انجمن است. چنانچه بر این باور هستیم که نام رشته تغییر یافته است و ما متخصص علم اطلاعات و دانش شناسی هستیم، باید اثربخشی خود را در زندگی سایر افراد جامعه به اثبات برسانیم. بخشی از فعالیت‌های انجمن هم باید در این راستا باشد.

در پایان، از همه اعضای هیئت علمی، دانشجویان و کتابداران شاغل درخواست می کنم همکاری خود با انجمن را جدی‌تر تلقی کنند و در صحنه فعالیت‌های انجمن حضور پر رنگ داشته باشند. در این صورت، شور و شوق ما صد چندان می شود و ما همچنان انجمن برجسته باقی خواهیم ماند.

دکتر رحمت الله فتاحی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *